Diósi Annamária
www.annamariadiosi.com
szül: Zirc, 1992

tanulmányok
2011 – 2014 Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola – Elektronikus Ábrázolás
2014 – 2017 Visart Művészeti Akadémia, Budapest

szakmai tapasztalat
2013 December Young & Partners (Budapest)
2015 DekoRatio Branding & Design Studio (Budapest)
2015 Made by zwoelf (Budapest)
2015 Prezi workshop (Budapest)
2016 Reverb Productions (Budapest)

kiállítás
2016 Francia Intézet: 6. Frankofón kiállítás Hallod?
Út az integráció felé

A diplomamunkám célja, hogy segítséget nyújtsak a sorstársaimnak, főleg a súlyos hallássérült kisgyerekeknek, akik előtt még ott az élet, a lehetőségek, hogy ezt a göröngyös utat minél zökkenőmentesebben járják végig. Továbbá segítséget szeretnék adni szüleiknek, akik ezen az úton gyermeküket elkísérik, és mindenben segítségükre vannak. Szeretném kiemelni a korai fejlesztés fontosságát, hogy minél kisebb korban kezdődjön el a hallásfigyelem és a beszédnevelés fejlesztése.
Elsősorban a kettő és hét év közötti súlyos hallássérült gyermekek figyelmét szeretném felhívni erre a színes, hangulatos könyvre, színes grafikával, élvezetes játékokkal.

A feladatok és a játékok beszédnevelésre irányulnak, hogy a gyerek ne a jelbeszéd felé orientálódjon, hanem a meglévő hallásmaradványát tudja hallókészülékkel vagy CI implantátummal a legoptimálisabban kihasználni. Kommunikációs világunkban mindenkinek szüksége van arra, hogy megtudja értetni magát a környezetével, és ő is megértse a körülötte zajló eseményeket. Fontos, hogy a gyermek integrált környezetben nevelődjön, minél több inger érje, ezáltal jobban megismeri és megérti a világot. Természetesen a családi háttér nagyban befolyásolja az életét, illetve a fejlesztését végző szurdópedagógusok munkája.
Vissza

VISART © 2004 - 2018