Halasy Jenő
https://jeno-halasy.squarespace.com/
szül: Budapest, 1983

tanulmányok
2002-2004 Dekoratőr Iskola
2011-2015 VISART Művészeti Akadémia, Budapest

szakmai tapasztalat
2009-2011 Artklikk, webdesigner
2012-2014 Wunderman , grafikus, gyakorlat
2015-2016 Republic Group, grafikus, animáció
2016- Szabadúszó grafikus, 2d-3d animáció
2017- RGB stúdió, 3D artist, animáció
MOLECULARIUM
3D animáció a cukorbetegség gyógyításához

Diplomaprojektem egy orvosi konferenciára készített 3d animáció, ami négy innovatív, 2-es típusú cukorbetegséget kezelő hatóanyagot/molekulát mutat be.
A elmúlt évben több gyógyszergyártó és gyógyszer forgalmazó vállaltnak készítettem animációkat különböző betegségekről és azok modernkori gyógyításáról. Így jutottam el diplomatémám ötletéhez, hogy egy orvosi konferenciára készítsek animációt.

A konferencia témája is izgalmas lehetőségeket rejtett magában, hiszen apró, szemmel nem látható világba kalauzolta el a résztvevőket. Arra gondoltam, milyen lenne, ha csinálnék egy nyitó animációt a rendezvénynek, ami bemutatná a négy molekulát.
Olyan vizuális megoldást kerestem, ami kiemeli a hideg, rideg, laborhangulatú világból ezeket a molekulákat a tudomány és természet találkozásának segítségével. Találni kellett egy olyan természetes formát, amit társítani lehet a molekulák formájával. Fontos szempont volt, hogy kettőjük kapcsolata az újjászületést és a természetes körforgást szimbolizálja. Ebben a szellemben jutottam el a hortenzia virágához, ami egyszerre méltóságteljes, elegáns, finom és újszerű.
Egy 12 méteres ledfalra készítettem el az animációt, aminek szokatlan méretei szintén nagy kihívást jelentettek. A koncerteknél, rendezvényeknél jól ismert eszköz tökéletesen alkalmas arra, hogy egyszerre több száz ember nézhesse.
Vissza

VISART © 2004 - 2018