Király Rebeka
www.rebekakiraly.com
szül: Szombathely, 1992

ÉJSZAKAI CIRKUSZ plakátsorozat a regény rajongóinak
Erin Morgenstern Éjszakai Cirkusz című könyve egy misztikus kalandregény. A történet fő helyszíne egy cirkusz, ahol minden fekete-fehér, este nyit és hajnalban zár. Két legfontosabb szereplője Celia és Marcó, akiknek egy párviadalt kell egymás ellen vívniuk és a játszma végkifejlete elkerülhetetlen.
Manapság nagyon népszerűek az ehhez hasonló regények, ahol a karakterek a történet során fejlődésen mennek keresztül, ahol meg kell küzdeniük egy felettük álló hatalommal, akik néha csupán szórakozásból teszik ki őket veszélyeknek, és olyan is előfordul, hogy ez az ellenség a hozzájuk legközelebb álló ember személyében jelenik meg. Emellett saját, belső küzdelmüket is meg kell vívniuk. Ezek a regények népszerűek a fiatal korosztályban, hiszen nagyon könnyen lehet azonosulni a felnőtté válás előtt álló szereplőkkel.
Diplomamunkám a regény rajongóinak egy csomag: plakátsorozat idézetekkel, kártyajáték, könyvborító. Elsősorban a rajongóknak szól, hiszem igazán számukra érhető minden magyarázat nélkül a plakátokon és kártyákon szereplő különféle tárgyak és alakok, mivel mindegyik tárgy egy fontos szereplőhöz, helyszínhez vagy eseményhez köthető a történetben. A könyvet nagyon erős, szürreális képi világ jellemzi, amelyet próbáltam saját ízlésem szerint megjeleníteni munkámban.
Vissza

VISART © 2004 - 2018