Takács Viktor
szül: Budapest, 1991

tanulmányok
2010-2015 VISART Művészeti Akadémia, Budapest

szakmai tapasztalat
2013 Gát György rajzfilmstúdió, Gyakornok
2015 Wunderman Budapest, Gyakornok
2015-2017 Cyberdürer kft, Grafikus


80/20
Zipf törvénye

A diplomaprojektem Zipf törvényét ismerteti meg a nézővel. Vizuálisan mutatja be egy az anyagi világ szinte valamely pontján fellelhető összefüggést, miszerint " Egy adott vizsgálati területre vonatkozóan adott egység 20%-a teszi ki az adott dolog igénybevételének 80% át."

Például a legtöbb európai nyelv esetében a teljes hangkészletét nézve a nyelvet az esetek 80% ban csupán ennek a hangkészletnek a 20% a dominálja, a fennmaradó hangok nagyjából azonos arányban vannak jelen. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem használja az összes kiejthető hangot csupán lényegesen ritkábban kerülnek kiejtésre. Tehát ha megvizsgálnánk jelen szöveg összes karakterét valószínűleg a leggyakrabban használt az "e" betű lenne ezt követné az "a" majd többnyire más magánhangzók egyre csökkenő arányban, míg be nem állna egy nagyjából konstans szám az összes többi karakter esetében.

A munka egy előadás vizuális megjelenítése, a választott téma minél színesebb-gazdagabb átadása. A problémakör körüljárása a lehető legtöbb terület bemutatásával, miszerint is minden létező engedelmeskedik valamiféle univerzális rendnek. Ezzel érdeklődést kíván csak kelteni a nézőben, hogy az magától is többet szeressen tudni a természettudományokról.
Vissza

VISART © 2004 - 2018