Villányi Orsolya
www.vographics.com
szül: Székesfehérvár, 1988

tanulmányok
2007-2010 Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar
2010-2013 Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar
2013-2017 VISART Művészeti Akadémia, Budapest
2015-2016 Mesharray Digital Media School, Maya PRO kurzus

szakmai tapasztalat
2015, 2016 Pixoloid Studios (gyakorlat)

kiállítás 2015 Mozaikok Kiállítás, Kecskemét
2016 Frankofón Fesztivál, Francia Intézet, Budapest


Csipkerózsika
mese két szerepben

Sokszor megkönnyíti az életünket, ha nézünk egy filmet, látunk egy színdarabot vagy olvasunk egy könyvet. Már gyerekként találkozunk velük mesék formájában és végigkísérik életünket. De vajon miért ragaszkodunk hozzájuk? Miért olyan fontosak?
Vizsgálatok bizonyították, hogy az életben való helytállásunk nem csak értelmi képességeinken múlik. Az igazi sikereket és a belső harmóniát, elégedettséget csak akkor érhetjük el, ha képesek vagyunk felismerni a magunk és mások érzelmeit. Vagyis, ha fejlett az érzelmi intelligenciánk.

Ennek fejlesztésének legfontosabb eszközei pedig a mesék. Bruno Bettelheim gyermekpszichológus a mesék részletes elemzése során azt mutatta meg, hogy a felnőtt ésszel ijesztőnek és kegyetlennek tűnő mesemotívumok milyen módon segítenek megoldani a valóban ijesztő konfliktusokat, melyek lélektani megértése és feldolgozása nélkül a gyermek nehezen válhat kiegyensúlyozott, éplelkű felnőtté.

Projektemben egy mesét mutatok be két szerepben: Csipkerózsika történetéről mesélek a gyerekeknek digitálisan festett könyv formájában; mely mesekönyv főbb jelenetei az okostelefonunk, táblagépünk képernyőjén megmozdulnak. Azok a mozdulatsorok kelnek életre, melyekhez Bruno Bettelheim mesepszichológiai tartalmat társít, - s ennek felhasználásával mesélni tudok a felnőtteknek a Csipkerózsika mélyebb értelmű pszichológiájáról. Diplomám egy fizikai kötet, melyhez az animációkat és a felnőtteknek szóló magyarázatokat a kiterjesztett valóság (augmented reality) segítségével a telefon, táblagép képernyőjén keresztül láthatjuk.
Vissza

VISART © 2004 - 2018