Kreativitás, motiváció, munkabírás

A felvételi vizsga menete

• A felvételi napján, június 1-én reggel a felvételizők magukkal hozzák a portfóliójukat, vagyis otthoni munkáikat. Ez minimum 10 maximum 25 db egyéni munka. Ezek között lehet rajz, festmény, számítógépes grafika, fotósorozat, vázlatok, illusztráció, makett, bármilyen grafikai terv. Minél többféle, annál jobb.
• 9 és 12 óra között a felvételizők lerajzolnak egy beállított csendéletet, vagy annak részletét. Ezt tetszőleges saját eszközzel végzik, ez lehet ceruza, tus, akvarell stb. és rajzlap, rajztábla. Amíg rajzolnak, addig megnézzük és értékeljük a portfóliókat.
• 12 óra után egyéni időbeosztás szerint következnek a személyes beszélgetések. Mindenkinek megmondjuk, hogy kb. hány órakor kerül sorra. A személyes beszélgetés mindenkivel külön-külön kb. 20 percig fog tartani. Ez nem igényel előzetes felkészülést, nem tételes tudásra vagyunk kíváncsiak, hanem a jelentkező motivációiról, szándékairól, terveiről, eddigi tanulmányairól. Szeretnénk megismerni a jelentkezőket.

A döntés 1-2 napon belül megszületik, amiről e-mailben kap tájékoztatást.

Ha már rendelkezel az alapokkal ...

Felvételi követelmény közvetlenül a második tanévre

A jelentős előtanulmányokkal vagy szakmai gyakorlattal rendelkező kiemelkedő képességű jelentkező a második évfolyamon kezdheti meg tanulmányait. Ennek feltétele:
(a) legalább egy sikeresen elvégzett tanév az Európai Unió valamelyik akkreditált művészeti főiskolájának / egyetemének képzőművészeti szakán, vagy

(b) érettségi és jelentős szakmai gyakorlat, amely a vizuális kommunikáció területeihez kapcsolódik.

A felvétel nem automatikus. Feltétlenül szükséges a sikeres felvételi vizsga, melynek végén a Felvételi Bizottság dönt a felvételről.

kihagyhatod az első tanévet

Felvételi vizsga közvetlenül a második tanévre

(1) Eddigi munkák bemutatása: Grafikai tervezési munka, elkészült egyéni projekt, modell és beállítás után készült tanulmányrajz, festmény, számítógépes grafika, fotósorozat, vázlatok, illusztráció, makett. (min. 25 db)

(2) Személyes beszélgetés: Kb. 30 percben a jelölt motivációiról, szándékairól, terveiről. Dokumentumok bemutatása az eddig elvégzett tanulmányokról (leckekönyv, bizonyítvány, diploma stb.)

VISART © 2004 - 2017