Francia szemlélet és tananyag

(1) A francia felfogás nagy mértékben eltér a magyartól. Ismerni kell a vizuális kommunikáció minden elemét, nem lehet csak részterületekkel foglalkozni. Tervezőgrafika? Képi ábrázolás? Elektronikus ábrázolás? Animáció? Média design? A Visartban nem kell a felvételinél eldöntenem, hogy milyen szakot válasszak. A diákok megismerik, és a tanulmányok végén használni tudják a vizuális kommunikáció teljes eszköztárát. Egy végzett hallgatónk véleménye a kérdőíves felmérésünk során:
"Nem csak egy valamihez értek, hanem technikai hozzáértésből egy nagyon széles skálát tudok felmutatni, szinte mindenhez értek, és fantasztikus rálátásom van, hogy az adott ötlet megvalósításához mely eszköz a legcélravezetőbb, korlátok nélkül."

Azonnal használható gyakorlatias képzés

(2) Több a feladat, mint más iskolákban. Diákjaink megtanulnak nyomás alatt dolgozni, nagy gyakorlatot szereznek a párhuzamos, határidős feladatok teljesítésében. Végzett hallgatóink véleménye szerint az iskola egyik legfőbb erőssége: "erős gyakorlatorientáltság, sok gyakorlati feladat", "felkészítés a gyors és minőségi munkavégzésre, igen nagy hasznát vettem neki."

(3) Tanáraink valamennyien gyakorló szakemberek. Volt diákjaink véleménye szerint, a Visart nagy előnye: "Olyan tanárok, akik mind dolgoznak is valahol, tehát élő gyakorlattal rendelkeznek, nem csak tanítanak (mint a legtöbb egyetemen, főiskolán)." "A tanárok szakmai tudása. Élethű betekintést adtak arra, ami ránk várt."

Nemzetközi lehetőségek

(4) Diákjaink magyar nyelvű tanulás után francia diplomát szerezhetnek. Egy francia művészeti diploma az egész fejlett világban ismert, elismert. Ezzel a diplomával jóval szélesebbek diákjaink lehetőségei a külföldi munkavállalásra, illetve külföldi művészeti egyetemi mesterképzésre.

(5) A vizuális kultúra Franciaországban magasabb szinten van, mint Magyarországon. A kiállítótermek, múzeumok számát, gazdagságát, a művészeti események gyakoriságát tekintve Párizs előzi Budapestet. De az utcai plakátok esztétikai minősége is magasabb. Párizsban sokkal több és színvonalasabb vizuális élmény éri az embert, mint Budapesten. Van mit tanulni a franciáktól, érdemes megismerni és alkalmazni képzési módszereiket, elsajátítani szemléletüket.