Francia szemlélet és tananyag

(1) A francia felfogás nagy mértékben eltér a magyartól. Ismerni kell a vizuális kommunikáció minden elemét, nem lehet csak részterületekkel foglalkozni. Tervezőgrafika? Képi ábrázolás? Elektronikus ábrázolás? Animáció? Média design? A Visartban nem kell a felvételinél eldöntenem, hogy milyen szakot válasszak. A diákok megismerik, és a tanulmányok végén használni tudják a vizuális kommunikáció teljes eszköztárát. Egy végzett hallgatónk véleménye a kérdőíves felmérésünk során:
"Nem csak egy valamihez értek, hanem technikai hozzáértésből egy nagyon széles skálát tudok felmutatni, szinte mindenhez értek, és fantasztikus rálátásom van, hogy az adott ötlet megvalósításához mely eszköz a legcélravezetőbb, korlátok nélkül."

Azonnal használható gyakorlatias képzés

(2) Több a feladat, mint más iskolákban. Diákjaink megtanulnak nyomás alatt dolgozni, nagy gyakorlatot szereznek a párhuzamos, határidős feladatok teljesítésében. Végzett hallgatóink véleménye szerint az iskola egyik legfőbb erőssége: "erős gyakorlatorientáltság, sok gyakorlati feladat", "felkészítés a gyors és minőségi munkavégzésre, igen nagy hasznát vettem neki."

(3) Tanáraink valamennyien gyakorló szakemberek. Volt diákjaink véleménye szerint, a Visart nagy előnye: "Olyan tanárok, akik mind dolgoznak is valahol, tehát élő gyakorlattal rendelkeznek, nem csak tanítanak (mint a legtöbb egyetemen, főiskolán)." "A tanárok szakmai tudása. Élethű betekintést adtak arra, ami ránk várt."

Nemzetközi lehetőségek

(4) Diákjaink magyar nyelvű tanulás után a francia állam által elismert diplomát, felsőoktatási fokozatot szerezhetnek. Egy francia művészeti diploma az egész fejlett világban ismert, elismert. Ezzel a diplomával jóval szélesebbek diákjaink lehetőségei a külföldi munkavállalásra, illetve külföldi művészeti egyetemi mesterképzésre

(5) A vizuális kultúra Franciaországban magasabb szinten van, mint Magyarországon. A kiállítótermek, múzeumok számát, gazdagságát, a művészeti események gyakoriságát tekintve Párizs előzi Budapestet. De az utcai plakátok esztétikai minősége is magasabb. Párizsban sokkal több és színvonalasabb vizuális élmény éri az embert, mint Budapesten. Van mit tanulni a franciáktól, érdemes megismerni és alkalmazni képzési módszereiket, elsajátítani szemléletüket.