KÉPES HÍREK

Diploma átadás 2017


2016-10-20

Interjú Treszner Barbara illusztrátorral (Visart alumnus 2015)


"Ezúttal egy fiatal tervezőgrafikust szeretnék nektek bemutatni, aki nemcsak kedves és üde személyiségével, hanem légies és kissé szürreális rajzaival is elvarázsolja az embert."
2017-11-02

Bravó Cili !


Megjelent Schmidt Cecilia (Visart Alumni 2014) könyve a Csimota Könyvkiadónál "Egyik kutya, másik eb" címmel. A kiadvány Cili Visartos diplomamunkája.
"Ugyanaz, mégis más. Könyvünkben 45 magyar szólást és közmondást gyűjtöttünk össze. Vajon más nyelveken hogyan fejezik ki ugyanazokat a bölcsességeket? Szerinted egy francia mit mond ahelyett, hogy "egyik kutya, másik eb"? Vagy hogy hangzik oroszul a "majd ha fagy"? Sokszor úgy hasonlítanak egymásra ezek a szólások, mint két tojás. Vagy mégsem?…"
2017-10-27

Díjeső Nagy Zsófinak !


Nagy Zsófi (Visart Alumni 2013) a DekoRatio Branding & Design Studió háromtagú design csapatában nagy sikereket ért el a Gastro Design Award versenyen. A Logó és grafikus arculat kategóriában egyik munkájuk arany, egy másik munkájuk pedig bronz díjat nyert.
2017-10-12

Janka és Orsi Hosszú Katinkánál


Szemmelveisz Janka és Villányi Orsi idén végzett hallgatóink nyári szakmai gyakorlatukat Hosszú Katinka márkájánál, az Iron Corporation-nál végzeték! Így mesélnek az ott töltött időről: "az Iron Corporation-nél végzett gyakorlat során kamtoztathattuk tudásunkat, amelyre a Visartban töltött négy év alatt tettünk szert. Mivel a vizes VB-t megelőző időszakban csatlakoztunk a csapathoz, várható volt, hogy sokféle feladatot bíznak ránk az online kommunikációtól kezdve a tárgyfotózáson át a szezonális termékek promociójának vizuális kommunikációjáig. Lehetőségünk nyílt a teljesen önálló munkavégzésre, természetesen szigurúan követve a márka határozott identitását."
2017-09-27

Gratulálunk Györgyi !


Nagy-Balogh Györgyi (Visart Alumni 2009) Borz díjas az idei ARC kiállításon!
A Borz díjat a zsűri annak a pályázónak ítéli oda, aki a berögzült sémákból kilépve a legkedélyborzolóbb, legpimaszabb pályaművet küldte be. Györgyi munkája a magyar zászló átfogalmazása ezzel a szöveggel: "Magyarország zászlaja három, egyenlő szélességű, sorrendben felülről piros, fehér és zöld színű vízszintes sávból áll, amelyben a piros szín az erő, a fehér szín a hűség, a zöld a remény jelképe."
2017-09-12


GÓLYATÁBOR 2017 - Királyrét

2017-09-06

Gratulálunk Ildikó !


Licenciás Ildikó (Visart Alumni 2008) kiállítása legújabb festményeiből szeptemberben nyílik a Pólus Galériában.
2017-09-02


Gratulálunk Marci !


Magvető Kiadó - Visart közös pályázat eredmény: Németh Márton címlaptervei megjelenés előtt!! Az elmúlt tanévben 3. és 4. éveseink címlapterv pályázatokat készítettek a Magvető megújult Zsebkönyvtár sorozatához. A kiadó végül Németh Márton, idén végzett hallgatónk munkáit választotta ki: az első Ottlik és Tar Sándor kötet pedig már előrendelhető. Gratulálunk Marcinak és még vagy 50 kötettervet kívánunk neki a következő években!

2017-08-16


Gratulálunk Gergő !


Cuba Gergő (Visart Alumni 2008) az Allison Advertising megbízásából indult egy Zeneakadémia által kiírt tenderen éééés ezzel Arany Penge díjat nyertek Arculat- és Logótervezés kategóriában! Gergő a tervéről: "a feladat egy komolyzenei világverseny arculati alapvetéseinek megtervezése volt, amely a Bartók Világverseny nevet viseli. A kiírásban hangsúlyosan szerepelt, hogy Bartók nevéhez köthetőnek kell lennie, az ő művészetének, filozofiájának kellene visszaköszönnie a logóban is. Ezt a tendert két körben megynertük, így végül az én logómmal indult el a Bartók Világverseny szervezése :)."
2017-06-16


Gratulálunk Barbi !


Treszner Barbara illusztrátornak (Visart Alumni 2015) már a második könyve jelenik meg a Csimota Könyvkiadónál.
2017-06-06


Diploma kiállítás


2017-05-25


D I P L O M A V I Z S G A


2017-05-23


Beülős nyílt nap

Nyílt napunkon beengedtük az érdekődőket a normál órarend szerinti órákra. A látogatók végignézhették az aznapi bármelyik órát, vagy akár az összeset. Legközelebb novemberre tervezünk hasonlót.
2017-04-27


Az Europapier képviselői jártak a Visartban, rengeteg papírmintával, katalógussal, csomagolástervvel.


2017-04-06


Gratulálunk Kriszta !


Szalka Kriszta (Visart Alumni 2011) nyertes munkája Gödöllő városának a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázathoz.

2017-03-27


McDonald's PREZENTÁCIÓ PÁRIZSBAN


Párizsi anyaiskolánkban a héten prezentáltak a 3., 4. évesek a McDonald's képviselői előtt a márkának készített munkáikat. Köztük van Kun Bianka (csíkos ruhában) hallgatónk is, aki a tavaszi szemeszterben áthallgat Párizsban.

2017-03-10


NÉVVÁLTOZÁS


Francia anyaiskolánk az Ecole d'Art Maryse Eloy nevet változtatott. Az új név: Visart Paris - School of Visual Arts
Örülünk, hogy névadók lehettünk. :-)

2017-01-01


Nyílt nap 2016 december 1

Rendhagyó nyílt napunkon beengedtük az érdekődőket a normál órarend szerinti órákra. A tantermek befogadóképessége miatt előzetes regisztráció alapján legfeljebb 10-12 jelentkezőt tudtunk fogadni az egyes órákra. A helyek 7-10 nappal korábban már beteltek. De aki ott volt, az képet kaphatott a nálunk folyó munkáról. Különböző évfolyamok különböző óráiba bepillantva ízelítőt kaphatott a tananyagból és az oktatás interaktív módszereiből. A jövőben is tervezünk hasonló nyílt napokat, mert a módszer bevált, az érdeklődés nagy.
2016-12-01Diploma átadás a Francia Intézetben


2016-10-20

Dóra tűzfalrajza
"Suhai Dóra, 2008-ban végzett hallgatónk az Isobar Budapest Art Directora egy fenntarthatósági apphoz kapcsolódóan tűzfalat tervezett a Krisztina körútra, gratulálunk!"


2016-10-20
Design Hét: a DekoRatio Branding & Design Studio pop-up kiállításán
"Nagy Zsófi, 2013-ban végzett hallgatónk fogadott és vezetett minket körbe, köszönjük!!!! Körülnéztünk a Medence Concept Store újrahasznosított táskái között és jártunk a Magyar Formatervezési Díj kiállításán is."


2016-10-14
Vogt Dorka 2014-ben végzett a Visartban, most a Lexika Kiadónál dolgozik
"A Lexika Kiadó Kft nyelvkönyvekkel foglalkozik, ami elsőre talán unalmas munkának hangzik, pedig egyáltalán nem az. Én felelek a kiadó új grafikai világáért és a kreatív munkákért: könyvtervezés, illusztrációk és reklámanyagok készítése."

"A legeslegjobb dolog a Visartban a sokszínűsége, nincs igazán olyan tantárgy, aminek most ne venném hasznát, főleg annak örülök, hogy az elméleti órákon odafigyeltem, így sokkal könnyebb nekikezdeni bármilyen munkának. Természetesen itt a tipográfián tanultakat tudom leginkább kamatoztatni, a másik tantárgy, amit kiemelnék az arculattervezés, és persze mindezeknek az alapja: a programok átfogó ismerete."


2016-10-04
Egy nap Bécsben
Tegnap Bécsben jártunk az MKE-PTE-EKE-MOME-VISART közös kiránduláson. Megnéztük a Vienna Contemporary vásárt és kiállításokat az MQ – MuseumsQuartier Wien-ben.


2016-09-26
Nyílt nap a Francia Intézetben, augmented reality fotózás visartosokkal és idén végzett hallgatónk, Nagy Eszter workshopja gyerekeknek
Szigethy Anna oktatási igazgatónk kiállítása Szentendrén, az Art Capital fesztivál keretében
Szigethy Anna Városvégi filmek című munkája – a művész több, az elmúlt években rendezett kiállításához hasonlóan – az épített környezet és az ember viszonyára kérdez rá. Jellegtelen helyekre fókuszál, ahol az emberi beavatkozás kiszorítja a természetet, a funkció határozza meg a teret. Az erőteljesen horizontális megfogalmazás tájképpé formál, az emberi viszonyulás pedig – oda vágyni, időt tölteni, átérezni, felfedezni, bejárni, távolodni onnan – értelmezhetetlennek tűnik. Mégis – a csarnok, a kerítés, a parkoló, a peron, a raktártömb, az arctalan közterek átlényegülnek. A képkockák filmszalagot idéző kollázsával szükségképpen történetté formálódnak az időben, de sokszor térben is távol eső pillanatok, s a köréjük szövődő narratívát a megjelenő emberi alakok dinamikája, viszonylatai szervezik. Az épített környezet által dominált képek azonban, épp az ismétlődés, az alig változó szcéna egymás mellé rendelésével, a monotónia, a változtathatatlanság szólamait is érintik.
Szilágyi Zsófia Júlia


2016-09-03
Karikó Szabolcs
a Visart első évfolyamában, 2008-ban végzett. A diploma után reklámügynökségeknél kezdett el dolgozni, először itthon, majd szakmai kíváncsiságtól hajtva Párizsban. Az elmúlt hat évben két ügynökségnél, mint Art Director (FRED & FARID) vagy mint a grafikai stúdió vezetője (JCDecaux) számos francia és nemzetközi márkán dolgozott. Ahogy mondja "már Visartos tanulmányaim alatt is meggyőződésem volt, hogy a vizuális kommunikáció révén olyan univerzális nyelv áll rendelkezésünkre, melyet kár lenne kizárólag a legújabb autó vagy keksz eladására használni." Ennek szellemében készült most környezetvédelmi témájú Apokalipszis illusztráció sorozata


2016-08-26
Nagy Adrienn
2013-ban végzett a Visartban, utána Lyonban kezdett el szabadúszó grafikusként dolgozni. Ma már a Graphéine Graphisme (Lyon/Paris) stúdióban art director-graphic designer, elsősorban logó- és arculattervezéssel foglalkozik. Aki nyáron Párizsban jár, valószínűleg az ő térképeivel, kiadványaival fedezi fel a várost, mivel a Paris Office de Tourisme (Párizsi Turisztikai Iroda) megbízásából Adrienn készítette az iroda új logóját és arculatát, a kiadványborító terveket.


2016-07-19
Baksa János infografikája - Dante: Isteni színjáték


2016-06-14


Csimota Gyerekkönyvkiadó - Interjú Treszner Barbarával


2016-05-31
Lürzer's Archive - Editor-in-chief Michael Weinzettl talks to the winners of this year's Print Grand Prix at Dubai Ogilvy Doha

Gratulálunk az exVisartos Bíró Petrának, aki a budapesti Ogilvyben töltött gyakorlat után Prágában folytatta, ma pedig az OgilvyOne Dubai Art Directora és ilyen díjnyertes kampányokon dolgozik.
2016.05.27
VISART Diploma kiállítás


2016.05.25
Kreativ Online - Nézzék meg a Visart végzőseinek diplomamunkáit!

Minket lenyűgözött a diplomavizsga kedden, Most bemutatjuk a végzősök saját projektjeit. Nézzétek, inspirálódjatok!
2016.05.19.
Kulturpart - Lélekpénz paraszolvenciára

Van Budapesten egy különleges művészeti iskola, a VISART. A Művészeti Akadémia a párizsi Ecole d'Art Maryse Eloy társintézménye, vizuális kommunikáció szakán párhuzamosan tanulnak reklám, multimédia, csomagolás és grafikai tervezés szakirányt a hallgatók. Sikeres diplomavizsgájuk után francia diplomát szereznek.
2015.05.18.
Építészfórum - A Visart Művészeti Akadémia diploma kiállítása
A francia-magyar Visart Művészeti Akadémia végzős évfolyama négyéves tanulmányait követően diplomavédés előtt áll. A diploma kiállítás megnyitója május 20-án 18 órakor lesz, bevezető szöveget mond Torday Gábor kreatív igazgató, a Visart tanára.
2016.05.12.
SMARTHU - "Most jó itt, sokat tanulok ettől az időszaktól" - interjú Hidvégi Annával

Hidvégi Anna tanult Londonban, gyakornokoskodott a világ legnagyobb független design stúdiójában, és önkéntesként foglalkozott autista gyerekekkel is, akiknek fejlesztő rajzórákat tartott. Mesélt a SMarthu-nak arról is, hogyan találják meg az ügyfelek, milyen kihívások vannak a szabadúszásban, és miért döntött úgy, hogy most egy ideig biztosan Budapesten próbálja ki magát, ahol többek között a Grafikus Szerda egyik szervezője is.
. . .
Milyenek voltak a Visartos évek?
Nagyon jó, sokat tanultam. Főleg, hogy teljesen nulláról indultam. A manuális dolgokkal kezdtünk, egy évig például semmilyen számítógépes programot nem használhattunk. Aztán erre szép lassan, a képzés 4 éve alatt ráépült az összes eszköz, amivel dolgozhat egy tervezőgrafikus, valamint a sok különböző tantárgy és feladat betekintést engedett a szakmán belüli lehetséges ágazatokba is. Kisebb és nagyobb projektjeink is voltak, hetente konzultáltunk a terveinkről, az elkészült anyagokról a tanárokkal. Félévente, a kipakolásokon az anyaintézményből, Párizsból érkező oktatóknak – angolul vagy franciául prezentálva – mutattuk meg, miket készítettünk.
Hellodesign Talent Award 2015/16

Treszner Barbi 2015-ös diplomamunkája bekerült a döntőbe a Hellodesign versenyén.
2016.04.14.


Francia Intézet: Frankofón hónap 2016

A Visart kiállítása a Francia Intézet Nyílt Napján
2016.03.18.
PS Magazin - Interjú Juhász Mátéval

"A Visart nevű fősulin tanultam 4 évig tervező grafika szakon. Miután ezt elvégeztem, kaptam egy állást a Solid Station nevű grafikai ügynökségnél. Itt 1 évig részt vettem a hazai fesztiválok arculatainak elkészítésében. Majd a BP Clothingnál dolgoztam fél évet és most szabadúszó vagyok, illetve a ThisshiT-et csinálom/csináljuk ezerrel."
2016.03.14


VISART © 2004 - 2018