RÉGEBBI HÍREK

Az Europapier képviselői jártak a Visartban, rengeteg papírmintával, katalógussal, csomagolástervvel.


2017-04-06


Gratulálunk Kriszta !


Szalka Kriszta (Visart Alumni 2011) nyertes munkája Gödöllő városának a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázathoz.

2017-03-27


McDonald's PREZENTÁCIÓ PÁRIZSBAN


Párizsi anyaiskolánkban a héten prezentáltak a 3., 4. évesek a McDonald's képviselői előtt a márkának készített munkáikat. Köztük van Kun Bianka (csíkos ruhában) hallgatónk is, aki a tavaszi szemeszterben áthallgat Párizsban.

2017-03-10


NÉVVÁLTOZÁS


Francia anyaiskolánk az Ecole d'Art Maryse Eloy nevet változtatott. Az új név: Visart Paris - School of Visual Arts
Örülünk, hogy névadók lehettünk. :-)

2017-01-01


Nyílt nap 2016 december 1

Rendhagyó nyílt napunkon beengedtük az érdekődőket a normál órarend szerinti órákra. A tantermek befogadóképessége miatt előzetes regisztráció alapján legfeljebb 10-12 jelentkezőt tudtunk fogadni az egyes órákra. A helyek 7-10 nappal korábban már beteltek. De aki ott volt, az képet kaphatott a nálunk folyó munkáról. Különböző évfolyamok különböző óráiba bepillantva ízelítőt kaphatott a tananyagból és az oktatás interaktív módszereiből. A jövőben is tervezünk hasonló nyílt napokat, mert a módszer bevált, az érdeklődés nagy.
2016-12-01Diploma átadás a Francia Intézetben


2016-10-20

Dóra tűzfalrajza
"Suhai Dóra, 2008-ban végzett hallgatónk az Isobar Budapest Art Directora egy fenntarthatósági apphoz kapcsolódóan tűzfalat tervezett a Krisztina körútra, gratulálunk!"


2016-10-20
Design Hét: a DekoRatio Branding & Design Studio pop-up kiállításán
"Nagy Zsófi, 2013-ban végzett hallgatónk fogadott és vezetett minket körbe, köszönjük!!!! Körülnéztünk a Medence Concept Store újrahasznosított táskái között és jártunk a Magyar Formatervezési Díj kiállításán is."


2016-10-14
Vogt Dorka 2014-ben végzett a Visartban, most a Lexika Kiadónál dolgozik
"A Lexika Kiadó Kft nyelvkönyvekkel foglalkozik, ami elsőre talán unalmas munkának hangzik, pedig egyáltalán nem az. Én felelek a kiadó új grafikai világáért és a kreatív munkákért: könyvtervezés, illusztrációk és reklámanyagok készítése."

"A legeslegjobb dolog a Visartban a sokszínűsége, nincs igazán olyan tantárgy, aminek most ne venném hasznát, főleg annak örülök, hogy az elméleti órákon odafigyeltem, így sokkal könnyebb nekikezdeni bármilyen munkának. Természetesen itt a tipográfián tanultakat tudom leginkább kamatoztatni, a másik tantárgy, amit kiemelnék az arculattervezés, és persze mindezeknek az alapja: a programok átfogó ismerete."


2016-10-04
Egy nap Bécsben
Tegnap Bécsben jártunk az MKE-PTE-EKE-MOME-VISART közös kiránduláson. Megnéztük a Vienna Contemporary vásárt és kiállításokat az MQ – MuseumsQuartier Wien-ben.


2016-09-26
Nyílt nap a Francia Intézetben, augmented reality fotózás visartosokkal és idén végzett hallgatónk, Nagy Eszter workshopja gyerekeknek
Szigethy Anna oktatási igazgatónk kiállítása Szentendrén, az Art Capital fesztivál keretében
Szigethy Anna Városvégi filmek című munkája – a művész több, az elmúlt években rendezett kiállításához hasonlóan – az épített környezet és az ember viszonyára kérdez rá. Jellegtelen helyekre fókuszál, ahol az emberi beavatkozás kiszorítja a természetet, a funkció határozza meg a teret. Az erőteljesen horizontális megfogalmazás tájképpé formál, az emberi viszonyulás pedig – oda vágyni, időt tölteni, átérezni, felfedezni, bejárni, távolodni onnan – értelmezhetetlennek tűnik. Mégis – a csarnok, a kerítés, a parkoló, a peron, a raktártömb, az arctalan közterek átlényegülnek. A képkockák filmszalagot idéző kollázsával szükségképpen történetté formálódnak az időben, de sokszor térben is távol eső pillanatok, s a köréjük szövődő narratívát a megjelenő emberi alakok dinamikája, viszonylatai szervezik. Az épített környezet által dominált képek azonban, épp az ismétlődés, az alig változó szcéna egymás mellé rendelésével, a monotónia, a változtathatatlanság szólamait is érintik.
Szilágyi Zsófia Júlia


2016-09-03
Karikó Szabolcs
a Visart első évfolyamában, 2008-ban végzett. A diploma után reklámügynökségeknél kezdett el dolgozni, először itthon, majd szakmai kíváncsiságtól hajtva Párizsban. Az elmúlt hat évben két ügynökségnél, mint Art Director (FRED & FARID) vagy mint a grafikai stúdió vezetője (JCDecaux) számos francia és nemzetközi márkán dolgozott. Ahogy mondja "már Visartos tanulmányaim alatt is meggyőződésem volt, hogy a vizuális kommunikáció révén olyan univerzális nyelv áll rendelkezésünkre, melyet kár lenne kizárólag a legújabb autó vagy keksz eladására használni." Ennek szellemében készült most környezetvédelmi témájú Apokalipszis illusztráció sorozata


2016-08-26
Nagy Adrienn
2013-ban végzett a Visartban, utána Lyonban kezdett el szabadúszó grafikusként dolgozni. Ma már a Graphéine Graphisme (Lyon/Paris) stúdióban art director-graphic designer, elsősorban logó- és arculattervezéssel foglalkozik. Aki nyáron Párizsban jár, valószínűleg az ő térképeivel, kiadványaival fedezi fel a várost, mivel a Paris Office de Tourisme (Párizsi Turisztikai Iroda) megbízásából Adrienn készítette az iroda új logóját és arculatát, a kiadványborító terveket.


2016-07-19
Baksa János infografikája - Dante: Isteni színjáték


2016-06-14


Csimota Gyerekkönyvkiadó - Interjú Treszner Barbarával


2016-05-31
Lürzer's Archive - Editor-in-chief Michael Weinzettl talks to the winners of this year's Print Grand Prix at Dubai Ogilvy Doha

Gratulálunk az exVisartos Bíró Petrának, aki a budapesti Ogilvyben töltött gyakorlat után Prágában folytatta, ma pedig az OgilvyOne Dubai Art Directora és ilyen díjnyertes kampányokon dolgozik.
2016.05.27
VISART Diploma kiállítás


2016.05.25
Kreativ Online - Nézzék meg a Visart végzőseinek diplomamunkáit!

Minket lenyűgözött a diplomavizsga kedden, Most bemutatjuk a végzősök saját projektjeit. Nézzétek, inspirálódjatok!
2016.05.19.
Kulturpart - Lélekpénz paraszolvenciára

Van Budapesten egy különleges művészeti iskola, a VISART. A Művészeti Akadémia a párizsi Ecole d'Art Maryse Eloy társintézménye, vizuális kommunikáció szakán párhuzamosan tanulnak reklám, multimédia, csomagolás és grafikai tervezés szakirányt a hallgatók. Sikeres diplomavizsgájuk után francia diplomát szereznek.
2015.05.18.
Építészfórum - A Visart Művészeti Akadémia diploma kiállítása
A francia-magyar Visart Művészeti Akadémia végzős évfolyama négyéves tanulmányait követően diplomavédés előtt áll. A diploma kiállítás megnyitója május 20-án 18 órakor lesz, bevezető szöveget mond Torday Gábor kreatív igazgató, a Visart tanára.
2016.05.12.
SMARTHU - "Most jó itt, sokat tanulok ettől az időszaktól" - interjú Hidvégi Annával

Hidvégi Anna tanult Londonban, gyakornokoskodott a világ legnagyobb független design stúdiójában, és önkéntesként foglalkozott autista gyerekekkel is, akiknek fejlesztő rajzórákat tartott. Mesélt a SMarthu-nak arról is, hogyan találják meg az ügyfelek, milyen kihívások vannak a szabadúszásban, és miért döntött úgy, hogy most egy ideig biztosan Budapesten próbálja ki magát, ahol többek között a Grafikus Szerda egyik szervezője is.
. . .
Milyenek voltak a Visartos évek?
Nagyon jó, sokat tanultam. Főleg, hogy teljesen nulláról indultam. A manuális dolgokkal kezdtünk, egy évig például semmilyen számítógépes programot nem használhattunk. Aztán erre szép lassan, a képzés 4 éve alatt ráépült az összes eszköz, amivel dolgozhat egy tervezőgrafikus, valamint a sok különböző tantárgy és feladat betekintést engedett a szakmán belüli lehetséges ágazatokba is. Kisebb és nagyobb projektjeink is voltak, hetente konzultáltunk a terveinkről, az elkészült anyagokról a tanárokkal. Félévente, a kipakolásokon az anyaintézményből, Párizsból érkező oktatóknak – angolul vagy franciául prezentálva – mutattuk meg, miket készítettünk.
Hellodesign Talent Award 2015/16

Treszner Barbi 2015-ös diplomamunkája bekerült a döntőbe a Hellodesign versenyén.
2016.04.14.


Francia Intézet: Frankofón hónap 2016

A Visart kiállítása a Francia Intézet Nyílt Napján
2016.03.18.
PS Magazin - Interjú Juhász Mátéval

"A Visart nevű fősulin tanultam 4 évig tervező grafika szakon. Miután ezt elvégeztem, kaptam egy állást a Solid Station nevű grafikai ügynökségnél. Itt 1 évig részt vettem a hazai fesztiválok arculatainak elkészítésében. Majd a BP Clothingnál dolgoztam fél évet és most szabadúszó vagyok, illetve a ThisshiT-et csinálom/csináljuk ezerrel."
2016.03.14


VISART © 2004 - 2017